Як позбутися від харчової алергії?
Алергія на майонез, фісташки, арахіс, манну кашу, цитрусові, кріп і на картоплю, як і всяка харчова алергія має спільні риси.
По-перше, продукт, який вживається всередину викликає алергічне запалення в ділянках шлунково-кишкового тракту, яке нагадує загострення хронічних захворювань травної системи.
По-друге, через загальні алергічні реакції, котрі провокуються засвоєнням алергена в кров і в лімфу, з`являються такі симптоми, пов’язані з вивільненням гістаміну із клітин, як набряклість губ, повік, обличчя, пальців рук, що можна сплутати з симптомами ниркових паталогій, але на відміну від них «красномовно» за алергію говорять шкірні ознаки хвороби – висипи і свербіж по різним ділянкам тіла.
Трапляються випадки значних алергічних вражень шкіри, які нагадують кір, або краснуху. Особливо важко проходить алергія у новонароджених. У немовлят алергія проявляється токсичним і гіпертермічним синдромами. Тому може нагадувати на початку гостре інфекційне захворювання з болями у животику дитини. Вже протягом перших діб до означених загальних симптомів додаються свербіж, шкірні висипи, поганий сон і роздратування дитини.
У всіх випадках харчової алергії терапевтичні заходи схожі: обмеження засвоєння алергену через використання сорбенту, збільшення вживання рідини для прискорення виділення алергену з організму, використання препаратів, котрі нейтралізують хвороботворні гістамінові реакції в тілі людини. До препаратів котрі необхідні з перших годин виникнення алергії відноситься комплекс фітоконцентратів: Лізорм, Алергіл, Світанок.
Пам`ятаймо і таке, що вживання фітоконцентратів Світанок і Лізорм є ефективною профілактикою для уникнення розвитку харчової алергії у людей схильних до неї.