Фітотерапія від Бронхіальної астми, а також: симптоми, чинники розвитку і профілактика нападів.

ЩО ТАКЕ АСТМА: ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

Астма (бронхіальна астма, БА) – хронічне захворювання дихальних шляхів, яке супроводжується набряком слизової оболонки бронхів і викликаними нею спазмами, а також періодично повторюваними нападами задухи.

В даний час БА вважається серйозною проблемою сучасного суспільства, тому що відрізняється прогресивним перебігом, а також тим, що її досить важко вилікувати повністю, а пацієнти змушені мучитися від частих нападів, що істотно погіршує якість їх життя.

Запальний процес при бронхіальній астмі має свою специфіку, оскільки в його основі лежить алергічний компонент. Ця обставина і є причиною нападів характеру хвороби.

Бронхіальна астма вважається хронічним уповільненим процесом. На початку захворювання напади розвиваються швидко і так само швидко зникають. Згодом, вони стають більш частими і менш чутливими до лікувальних процедур.

Причини і фактори розвитку Астми:

Точні причини астми до кінця не відомі. Припускають, що вона викликана поєднанням різних причин, і одна із значущих – спадковість. До факторів, що провокує симптоми і напади астми, відносять: фізичне навантаження, алергени, дратівливі речовини, вірусні інфекції.

Найбільш поширені алергени при астмі: шерсть і частинки шкіри тварин, пір’я, пилові кліщі, пилок рослин, цвіль, таргани.

До дратівливим речовин при астмі відносяться: тютюновий дим, сильні запахи фарби або їжі, забруднення повітря, зміна погоди, холодне повітря, ароматизатори, сильні емоції, стрес.

Інші фактори розвитку астми: прийом деяких лікарських препаратів, сульфіти в продуктах харчування, інфекції, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба.

Реакцію може викликати як один фактор, так і їх поєднання.

Підвищений ризик розвитку астми є у людей, чия робота пов’язана з перебуванням в запорошених приміщеннях або з розпорошеними хімічними складами.

Класифікація та види астми:

Залежно від частоти симптомів, астму поділяють на:
* Важку персистирующую
* Легку интермиттирующую (симптоми з’являються час від часу)
* Легку персистирующую (симптоми спостерігаються майже постійно протягом тривалого періоду)
* Стреднетяжелую персистирующую

За ступенем контролю астму класифікують наступним чином:
* неконтрольована
* контрольована
* частково контрольована

Перевірте СЕБЕ! Типові симптоми бронхіальної астми:

** Кашель, який з’являється або посилюється, в основному по ночах або рано вранці. Для астматичного нападу характерний сухий кашель, який, як правило, розвивається разом в задишкою і характеризується насадними. При астматичному кашлі хворий немов хоче щось откашлять, але не в змозі цього зробити. У ряді випадків в кінці нападу БА кашель може набувати вологий характер і супроводжуватися незначними виділеннями мокротиння.

** Хрипи (свистячі або скрипучі звуки під час дихання). Примітно, що при астмі хрипи завжди сухі і свистячі. Чуються вони навіть на відстані від хворого.

** Відчуття стискання у грудній клітці.

** Брак повітря. Задишка виникає у хворого як в стані спокою, так і при виконаної фізичної роботи. Крім цього, такий симптом також виникає, якщо хворий перебуває в запиленому приміщенні або контактує з пилком квітучих рослин.

** Прискорене або гучне дихання. Як правило, при бронхіальній астмі хворі скаржаться на прискорене і поверхневе дихання з подовженому видихом. Вони не в змозі повністю видихнути, а для виконання такої дії необхідно докласти зусилля.

** Характерне положення хворого під час нападу. Така поза називається – ортопное. Хворі сідають, опускають ноги і схоплюються руками за ліжко. Перебування в такій позі допомагає хворим видихнути повітря.

** Комбінація і тяжкість симптомів у різних хворих може відрізнятися, симптоми можуть виникати з різною частотою, але при правильному лікуванні симптоми майже не відчуваються.

Інші симптоми бронхіальної астми:

1) Загальна слабкість. Під час нападу хворий не здатний виконувати фізичну роботу, тому що вона підсилює брак кисню і дихальну недостатність. При цьому, чим важче перебіг бронхіальної астми, тим більше виражені симптоми загальної слабкості і нездужання.

2) Синюшність шкірних покривів. Синюватий відтінок шкіри свідчить про тяжкий перебіг захворювання та про прогрес дихальної недостатності.

3) Прискорене серцебиття. Під час нападу бронхіальної астми збільшується кількість скорочень серця до 130 ударів / хвилину.

4) Зміна форми нігтів і пальців за типом годинних стекол і барабанних паличок.

5) Симптоми емфіземи легенів. Це типовий симптом бронхіальної астми, що виявляється у вигляді розширення грудної клітки і вибухне надключичних областей.

6) Головні болі і запаморочення.

7) Схильність до алергічних реакцій.

Діагностика Астми:

* Діагностика бронхіальної астми проводиться за результатами опитування та огляду пацієнта. Опитування включає питання про можливі раптових епізодах кашлю, хрипів, почуття нестачі повітря, тиску в грудній клітці, періодах появи цих симптомів, ліках, які полегшують симптоми, сімейної історії астми і алергічних захворювань.

* Під час огляду лікар оцінює дихання і прояв інших алергічних реакцій.

* Для оцінки функції легенів і ефективності прийнятих ліків використовується спирометрия.

* Ступінь тяжкості астми залежить від частоти появи симптомів, наявності або відсутності порушення функції легенів. Важкий напад може розвинутися при будь-якій стадії астми.

* Бронхіальна астма – захворювання, яке реально контролювати! Для цього потрібно мати під рукою інгалятор з бронхолітіком, який використовується при нападах, і проводити лікування в спокійні періоди, коли симптомів немає. Така терапія спрямована на усунення запалення в дихальних шляхах. Для неї використовуються гормони глюкокортикоїди у вигляді спреїв.

* Також важливо виявити першопричину нападів і по можливості усунути її: уникати контакту з алергенами, пролікувати інфекцію дихальних шляхів, скорегувати лікування нестероїдними протизапальними препаратами.

Що робити пацієнту при нападах Астми

– Якщо ви спостерігаєте у себе такі симптоми, необхідно звернутися до лікаря: під час розмови і в спокої у вас з’явилася задишка, утруднене дихання, синіють губи і обличчя, відчувається сильний біль у грудях, пульс прискорений.

– Якщо вам вже поставлений діагноз «астма», але для зняття нападів ви використовуєте все більше ліків, ніж рекомендовано, якщо ви стали щодня користуватися препаратами для швидкого полегшення симптомів, а також, якщо лікування не призводить до поліпшення (або навіть погіршує симптоми), вам потрібно звернутися до вашого лікаря, щоб переглянути лікування.

Чим допоможуть засоби фітотерапії Екомеду від астми:

Оскільки в основі розвитку бронхіальної астми лежить алергічний компонент, а кошти Екомеду – це клінічно доведена надійність і перевірена 20-річним досвідом ефективність в боротьбі в т.ч. і з алергією. З арсеналу фітоконцентратів Екомеду обов’язковий прийом таких засобів: Лізорм, Алергіл і Полінорм.

Алергіл і Лізорм при бронхіальній астмі сприяють нормалізації антитілопродукуючої функції і активності лімфоцитів – головних причин виникнення хвороби. Фітоконцентрати зменшують симптоми хвороби, добре поєднуються з фармпрепаратами, зменшують їх побічна дія, скорочують тривалість лікування.

Полінорм стимулює відновлювальні процеси в усьому організмі, а також сприяє прискоренню виведення токсинів і алергенів, чим полегшує загальний стан у хворих з бронхіальною астмою.

Дозування дітям: фітоконцентрати вживають із розрахунку 1 крапля препарату на 1 кг ваги дитини дорівнює добовій дозі, яку ділять на 2 рази і розводять теплою водою кожні 5-10 крапель на столову ложку води.

Зверніть увагу, що в наших центрах проводяться безкоштовні консультації лікарів щодо застосування зазначених засобів при різних розладах здоров’я. Звертайтеся і ми допоможемо відновити Ваше здоров’я натуральними, безпечними і не дорогими засобами.

Ваш Екомед!